{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razriješeni selektori svih nogometnih reprezentacija BiH

F
3.11.2006. u 22:00
0
0
Razriješeni selektori svih nogometnih reprezentacija BiH
0
Razriješeni  selektori svih nogometnih reprezentacija BiH
Na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Herecegovine (IO NSBiH), održanoj u petak u Sarajevu, podržana je inicijativa Predsjedništva da se raspiše konkurs za sva selektorska mjesta i kompletne stručne štabove, a Tehnička komisija NSBiH će sačiniti kriterije za konkurs, saopćeno je iz NSBiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovim činom razriješeni su dužnosti selektori svih nacionalnih selekcija.

Izvršni odbor NSBiH je raspravljao i o navodnom pismu grupe 13 reprezentativaca BiH, u kojem oni odbijaju da igraju za nacionalnu selekciju, dok se ne uklone čelnici Saveza. Na pojedinačne upite, koje je NSBiH upitio nogometašima da se izjasne o autorizaciji pisma, u Savez nisu stigli traženi odgovori nogometaša, te je zauzet stav, da pismo, koje nikda nije ni stiglo u Savez, zvanično ne postoji.

U saopćenju NSBiH se ističe da su Izvršni odbor i Predsjedništvo odlučni da istraju u nastojanju da se sva nogometna pitanja rješavaju kroz institucije Saveza.

"Posljednja dešavanja su produkt subjektivnih i objektivnih slabosti na koje nisu imune ni druge institucije u BiH, te se ne smije zanemariti uticaj određenih neformalnih grupa koje žele nelegalnim putem doći na određene pozicije u NSBiH. Članovi IO izražavaju iskreno žaljenje što je jedan dio medija stao na stranu pojedinaca koji žele rušiti insituciju NSBiH, atakujući na Predsjedništvo i direktora reprezentativnih selekcija, ali raduje i činjenica da su pojedine
medijske kuće stale na stranu istinito prezentovanih informacija. Apsolutno sve strukture, ne samo sportske javnosti FS RS nego i NS Federacije BiH se ograđuju od pisanja jednog dijela medija i u potpunosti podržavaju Predsjedništvo na čelu sa predsjednikom Milanom Jelićem.

IO NSBiH zadužuje nadležne osobe da u skladu sa svojim ovlaštenjima pokrenu inicijativu kojom bi se sankcionisali vaninstitucionalni istupi pojedinih reprezentativaca koji žele rušiti legalno izabrane organe NSBiH. Izvršni odbor će učiniti sve da pronađe i krivce u samom NSBiH koji su na bilo koji način učestvovali i učestvuju na rušenju ugleda Saveza i najrigoroznije ih kazni. U cilju što efikasnije i istinitije prezentacije informacija u javnosti IO je donio odluku da se do daljnjeg javnost informiše putem zvaničnih saopštenja.

NSBiH prepoznaje sve naručioce koji žele destabilizovati Savez a pozdravlja sve pristalice i navijače, u isto vrijeme osuđujući šačicu izmanipulisanih ljudi koji pokušavaju rušiti reprezentaciju. Predsjedništvo, IO i direktor reprezentativnih selekcija su obezbjedili sve uslove igračima za normalan rad čak i kad su pojedinci koji su promovisani u mit vršili neprimjeren pritisak na isplate i visine premija, za neostvarene rezultate", saopćeno je iz NSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: