Denis Stojnić, bh. UFC borac
0

"Razočaran sam, do daljnjeg se neću boriti u Sarajevu"

Piše: E. Isanović
Denis Stojnić je prije dvije godine potpisao ugovor sa američkim UFC-om. Relevantni stručnjaci iz ovog sporta reći će kako je on izvanredan borac. Inače, Stojnić je rođeni Sarajlija, a trenutno živi u Holandiji.

Predhodnih dana boravio je u glavnom gradu BiH. Naime, učestvovao je na manifestaciji "Noć gladijatora 3“ gdje se Adnan Redžović pobjedom oprostio od K1.

Denis je u drugoj rundi svoje borbe nokautirao Austrijanca Stefana Traunmullera. Ipak, za naš portal kaže da je pomalo razočaran.

“Čuo sam neke komentare kako je moj suparnik nedorastao borac. Ja se ne bih složio s tom konstatacijom. Austrijanac je težak 110 kilograma i nije ga bilo lako pobijediti kako neki kažu. Volio bih da su se pojedinci susreli s njim u ringu. Ne znam kako bi se proveli. Ja sam svoj posao odradio profesionalno kao i uvijek. Pobijedio sam i to je najvažnije. No, ostao sam razočaran”, kaže Stojnić za Sarajevo-x.com.

Obrazložio je i zbog čega se tako osjeća.

“Moram naglasiti da se u Sarajevu neću boriti do daljnjeg. Naime, pored svog truda, zalaganja i borbe pod bh. zastavom nađu se pojedinci koji to ne priznaju. I meni su neke borbe bile ispod svakog nivoa. Bilo je došaptavanja i mijenjanja protivnika. Ipak, da ne bude kako sam kritikujem, pohvalio bih Harisa Ćutuka i Enka Alića koji su se viteški borili sa svojim rivalima”.

Stojnić, koji nastupa za tim Golden Glory, napominje kako ovih dana putuje u Holandiju gdje će obaviti posljednje pripreme pred meč u Moskvi koji ga čeka krajem ovog mjeseca.

"U glavnom ruskom gradu imam borbu 28. maja. Protivnik je trebao biti Maro Perak, ali je to odgođeno. Ne znam razloge zbog kojih se neću u ringu sudariti s ovim Dubrovčaninom. Potom se pojavila informacija kako ću raditi sa Samedovim. Međutim, i to je otkazano. Ono što je sigurno jeste da će se meč održati. Dali će to biti neki Hrvat ili Rus, ne znam. Ja stižem potpuno spreman. Svakog suparnika maksimalno poštujem i respektujem", rekao je Stojnić.

Denis je našem novinaru prenio svoja razmišljanja o karijeri i cilju koji želi ostvariti.

“Na treninzima dajem sve od sebe kako bih mogao konstantno napredovati. Želim sebi i svojoj porodici obezbijediti egzistenciju. Napomenuo bih da i poraze podnosim stoječki. Kada me savladao prvak Velasquez, iako nije bio dominantan kao sa drugim suparnicima, prihvatio sam to kao činjenicu da moram još dosta trenirati”.

Tvrdi kako sa ovih prostora najviše cijeni Mirka Filipovića.

“Bez obzira na posljednje rezultate on je za mene izvanredan borac i sportista. U jednom trenutku je bio među trojicom najboljih na svijetu. To se mora poštovati. Volio bih se jednoga dana sastati s njim. Veselio bih se tom izazovu”, zaključio je naš sagovornik koji odmah nakon borbe u Moskvi putuje u SAD.