sport
4

Ramos: Idemo po naslov, drugoplasiranog niko ne pamti

Totalsport
Sergio Ramos (Foto: AFP)
Sergio Ramos (Foto: AFP)
Jedan od španskih junaka u izvođenju penala, nakon kojih je Furija pobijedila Portugal (4-2) i plasirala se u finale Evropskog prvenstva, bio je igrač Real Madrida Sergio Ramos.

U polufinalu ovogodišnje Lige prvaka Ramos je s bijele tačke napucao loptu visoko preko gola i omogućio Bayernu da izbaci njegov Real. U srijedu je, međutim, 26-godišnji nogometaš pokazao da je ostavio promašaj protiv Bavaraca iza sebe. U četvrtoj je seriji pucanja penala uzeo loptu i Panenkom svladao Ruija Patricija. Bruno Alves je nakon toga pogodio gredu, a Cesc Fabregas donio Španiji finale Eura u Poljskoj i Ukrajini.

"Nakon promašaja u polufinalu Lige prvaka silno sam želio pucati jedanaesterac i odgovoriti onima koji tvrde da ne mogu podnijeti pritisak. A oduvijek sam želio izvesti Panenku. Bio sam dobro raspoložen i imao veliko samopouzdanje", kazao je Ramos i zaključio:

"Iznimno sam uzbuđen. Plasman u finale je kolektivna zasluga. Ponosan sam što sam Španac, ponosan sam što smo španskom sportu donijeli novi uspjeh. No, treba pobijediti i u finalu. Drugog niko ne pamti!"