WRC
0

Räikkönen milimetar do potpisa za Citroën

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Svjetski prvak u Formuli 1 iz 2007. godine, Finac Kimi Räikkönen, pred potpisom je ugovora s Citroënom, i sljedeće bi godine trebao voziti u Svjetskom prvenstvu u reliju (WRC).

Službena stranica WRC-a tvrdi kako su ostali još samo detalji do potpisa ugovora, prema kojem bi Räikkönen treba voziti Citroënov model C4WRC u svih 13 utrka Svjetskog prvenstva sljedeće sezone.

Finčev nastup u reliju navodno će pokriti njegov osobni sponzor Red Bull koji usko surađuje i s Citroënom. A ukoliko Räikkönen doista potpiše za Citroën, kolega u francuskoj momčadi će mu biti aktualni šesterostruki svjetski prvak Sebastien Loeb. Francuz je u modelu C4 pobijedio na 26 utrka i nedavno je priznao kako mu je to najdraži natjecateljski automobil.

Räikkönenov vjerojatni prelazak u reli omogućio je izostanak dogovora s F1 momčadi McLarena u kojoj je Finac želio voziti sljedeće godine nakon što je raskinuo ugovor s Ferrarijem.

Räikkönenovo jedino iskustvo sa SP-om u reliju dogodilo se ove godine u Finskoj. Vozeći Abarth Grande Punto bio je na 15. mjestu prije nego što je završio u jarku.