sport
0

Ragbijaši Fidžija osvajači zlatne olimpijske medalje

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Reprezentacija Fidžija, u novoj olimpijskoj disciplini ragbiju sedam, prvi je pobjednik olimpijskog turnira zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi nad selekcijom Velike Britanije rezultatom 43:7.

Ragbijaši Fidžija, koji već godinama uspješno prezentiraju sve ljepote olimpijskog ragbija sedam, ponovno su pokazali da njihova maštovita igra je trenutno najbolja na svijetu.

Trećeplasirana reprezentacija na prvom olimpijskom turniru je Južnoafrička Republika, koja nije dozvolila da Japan napravi novo iznenađenje, u otvorenoj igri sa visokih 54:14 "gazele" su nadigrale "samuraje", koji zaista mogu da žale za bronzanim medaljama.

Iznenađenje svojim navijačima na Olimpijskim igrama napravili su Novozelanđani, koji su pobjedom nad Argentinom od 17:14 bili "tek peti". Sedmo i osmo mjesto pripalo je reprezentacijama Francuske i Australije, od kojih se očekivalo puno više i borba za medalje. Deveta na olimpijskim igrama je reprezentacija Sjedinjenih Država, koja je sa 24:12 savladala Španiju, dok je Kenija pobjedom 24:0 nad domaćinom Brazilom osvojila jedanaesto mjesto.

Posljednje mjesto olimpijskog ragbi turnira pripalo je domaćinima OI.