sport
0

Ragbijaši BiH deseti u Zagrebu

FENA
Reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na deseto mjesto na Evropskom prvenstvu u ragbiju 7 - grupa B, koje je održano u Zagrebu.

Ovaj turnir predstavljao je i drugi krug kvalifikacija za naredne Olimpijske igre u Brazilu 2016. godine.

Nakon nastupa na turniru Grupe C, ragbijaši Bosne i Hercegovine otputovali su u znatno izmijenjenom sastavu i uz malo više sportske sreće mogli su osvojiti tri-četiri mjesta više.

U prve dvije utakmice zabilježena su dva poraza.

U trećem meču sa selekcijom Srbije vodili smo do posljednjih minuta, kada je odlučilo iskustvo protivnika. Ovaj rezultat je Srbiji donio prvu poziciju, a reprezentacija BiH je ostala na četvrtoj poziciji u grupi.

Drugog dana takmičenja, u prvoj utakmici razigravanja, Bosnu i Hercegovinu savladala je reprezentacija Grčke 19:7, a već dobijenu utakmicu s Bugarskom nakon kardinalnih grešaka u odbrani izgubili smo rezultatom 33:17 i osvojili deseto mjesto.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupali Fetić Mirsad, Topčić Semir, Ahmić Nejro, Kavazović Armin, Topalović Adis, Oruć Haris, Spahić Fadil, Smajlović Samed, Zadić Armin, Subašić Sabahudin, Hamzić Adnan i Bišić Mahir, a selektor je bio Radomir Petković.

U konačnom poretku stanje je slijedeće: Irska, Srbija, Slovenija, Hrvatska, Norveška, Švicarska, Slovačka, Malta, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Austrija i Grčka.