sport
0

Ragbi reprezentacija peta na turniru u Grčkoj

Sarajevo-x.com
Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine se vratila iz Grčke gdje je učestvovala na međunarodnom turniru u ragbiju. Turnir se održao 20. i 21. juna 2008. godine na otoku Corfu, koji je bio domaćin najboljim selekcijama iz 10 zemalja.

Bh. reprezentativci su odigrali šest utakmica, zabilježili četiri pobjede i osvojili zavidno peto mjesto. Ovaj plasman nisu očekivali ni najveći optimisti.

Reprezentacije su bile podijeljene u dvije grupe po pet ekipa. U borbi za plasman u grupi, naši reprezentativci su postigli sljedeće rezultate: BiH – Rusija 0:48 BiH – Andora 5:35 BiH – Corfu 57:0 BiH – Luksemburg 45:7

Ovim rezultatima, naša reprezentacija je zauzela treće mjesto u grupi. Drugog dana turnira BiH ragbijaši su odigrali jos dvije utakmice: BiH – Cipar 21:5 BiH – Grčka 15:5

Pobjedom nad domaćom selekcijom Grčke, naša reprezentacija je osvojila peto mjesto na turniru.

Za BiH reprezentaciju su nastupali: Ajanović Semir, Glavaš Sinan, Tuka Elvis, Tufekčić Sedad, Zadić Armin, Kokić Vahdet, Subašić Sabahudin, Bešo Latif, Baručija Melvin i Deljkić Benjamin.

Treneri Safet Cerim i Albin Isaković mogu biti zadovoljni zalaganjem igrača i ostvarenim plasmanom. Nas fizio Mirza Oruc na svu srecu nije imao puno posla.

Važno je napomenuti da se u vrijeme odigravanja Turnira održao Kongres u organizaciji FIRA-AER na kojem je učešće uzeo i nas predstavnik Đulaga Hamzić.