sport
168

Ragbi: BiH - Bugarska 59:12

Klix.ba
Ragbijaši Bosne i Hercegovine potpuno su nadigrali reprezentaciju Bugarske u okviru prvog kola Evropskog prvenstva Grupa 2D, i zasluženo zabilježili pobjedu od čak 59:12, poluvrijeme 35:7.

Domaćini su samo u prvom minutu pokazali nervozu kada su napravili grešku u zbog ofsajada, ali gosti nisu iskoristili tako da su Zmajevi preuzeli igru u svoje ruke i do poluvremena zahvaljujući raspoloženom Arminu Vehaboviću napravili sigurnih 35:7, što je bilo dovoljno da se u drugom dijelu utakmice odigra mirnije i meč završi sigurnom pobjedom.

Trijumf domaćina je utoliko značajniji obzirom da su ubilježili i dodatni bonus bod, tako da će svoje liderstvo započeti sa pet bodova i odličnom razlikom zgoditaka.

Pored „francuskog zmaja“ Vehabovića u redovima b-h selekciju, koju je prvi put vodio tandem Ermin Mušinović – Kenan Uzunović, istakli su se „engleski zmaj“ Adi Milak, te Samed Smajlović, Damir Jovanović i Edin Pojskić.

Svoje prve nastupe za ragbijaške Zmajeve zabilježio je „mostarski duo“ Gabrijel Kajtazi i Josip Vukoje, koji su pokazali da se na njih može računati u narednim mečevima ragbi reprezentaciju. Narednu utakmicu ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine, kao gost, igra protiv Turske, 25.oktobra u Edirnama.

Bosna i Hercegovina: Bašić, Valjevac, Fetić, Kavazović, Pojskić, Oruč, Tufekčić, Jovanović, Zadić, Vehabović 34, Spahić, Subašić 5, Milak 5, Hamzić 5, Smajlović 10, Kajtazi, Vukoja, Izić, Garanović, Keserović, Čerim, Ahmić i Mrgić. Selektor Ermin Mušinović, trener Kenan Uzunović.

Bugarska: Gidionov, Parizov, Simeonov, Geprgiev, Tomanov, Arsenov, Avramov 5, Machkov, Iliev, Mihov, Ignatov, Ivanov D., Stepanov 2, Gavrilov, Aleksov, Draganov 5, Ivanov I., Mladenov, Ivanov A., Ventislisanov, Todorov i Kotsev.