Deveto mjesto
202

Rafteri SRK Bosna iz Zenice nastupili na Euro Cupu u Hrvatskoj

Klix.ba
Prvo rafting takmičenje u ovoj sezoni, Euro Cup na kome je učestvovala i muška seniorska ekipa R-4 Sportsko-rekreativnog kluba "Bosna“ iz Zenice, održano je u Slunju u Hrvatskoj na rijeci Korani.

Na dosad neviđenom visokom vodostaju, kako tvrde mještani Slunja, naša rafting ekipa se takmičila u tri rafting discipline u veoma jakoj konkurenciji rafting ekipa koje su učestvovale na ovom takmičenju i to iz: Rusije, Italije, Austrije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i BiH (ukupno 14 ekipa).

Prvog dana takmičenja na ekstremnoj rijeci Korani rafteri su se takmičili u disciplinama slalom i sprint na kome je ekipa SRK Bosna osvojila 9. mjesto i uspješno završila utrku u slalomu dok su se u disciplini spust zbog povečanog vodostaja rijeke i veoma visokih bukova ekipe SRK Bosna, RK Dajak i slovenački tim prevrnuli, zbog čega je i prekinuto takmičenje prvog dana.

Drugi dan takmičenja u disciplini spust ekipa SRK Bosna je uspjela završiti na 9. mjestu, što je veoma dobar ostvareni rezultat imajući u vidu ekipe koje su u vrhu tabele u Evropi učestvovale na ovom takmičenju i težinu rijeke na kojoj je takmičenje realizovano.

SRK Bosna poslije ovog veoma jakog takmičenja nastavlja s pripremama za naredna takmičenja s težištem na Evropsko prvenstvo koje je planirano u Češkoj u julu ove godine.

ž2Ovim putem najavljujemo i Eko rafting regatu koja je u našoj organizaciji planirana 21. marta za prvi dan proljeća i Zeničke čimburijade (srijeda) i pozivamo sve zainteresovane građane koji žele da učestvuju da se prijave i spuste s nama niz rijeku Bosnu", saopćeno je iz SRK Bosna.