sport
7

Radmilović u nedjelju u Beogradu boksuje protiv Filipovića

Klix.ba
Haris Radmilović
Haris Radmilović
Haris Radmilović, trener i profesionalni bokser,iz Sarajeva nakon nekoliko mečeva u Njemačkoj dobio je priliku da se bori protiv istaknutog boksera iz Srbije Bobana Filipovića i to u Beogradu 21. avgusta.

"Drago mi je da sam dobio priliku da se borim u Beogradu protiv boksera iz Srbije, spremao sam se u svom klubu KBS Šampion u Sarajevu. Želim da se zahvalim svojim sponzorima, a ja im mogu obećati da ću dati sve od sebe i pokušati izboriti pobjedu", poručio je Radmilović.

Radmiloviću Beograd putuje danas sa dva člana stručnog štaba, a iz KBS Šampion su istakli kako očekuju dobar meč. Svjesni su da se radi o dobrom protivniku ali da su odradili dobre pripreme.

Iz KBS Šampion su također istakli kako imaju odličnu saradnju sa Savezom profesionalnog boksa u BiH i da je to znatno doprinijelo unaprijeđenju profesionalnog boksa u našoj zemlji.

"Sama procedura upisa i registracije mečeva je svedena na minimum, što prije nije bio slučaj i to je doprinijelo stabilnosti profesionalnog boksa u BiH. Zahvaljujući predsjedniku Zaimu Numanoviću i upravi Saveza mnogi bokseri koji su boksali nelegalno su ili sankcionisani ili su uzeli članstvo u savezu", poručili su iz KBS Šampion.

"Drago nam je da su naši bokseri ostvarili saradnju sa mnogim menadžerima iz Evrope, a mi dajemo sve od sebe da sve bude odrađeno regularno i u skladu sa pravilima EBU (European boxing union). Svim našim bokserima, a time i Harisu Radmiloviću koji je licencirani bokser našeg saveza želimo puno sreće u Srbiji", istakli su iz Saveza profesionalnog boksa u BiH.