Borilački sportovi
204

Radmilović i Agović treniraju u njemačkoj Akademiji K.O. Wear, uskoro otvaranje podružnice u Sarajevu

Piše: E. B.
Haris Radmilović, Leon Bauer, Anando Agović i Bernd Bauer
Haris Radmilović, Leon Bauer, Anando Agović i Bernd Bauer
Haris Radmilović i Anando Agović nalaze se na pripremama u Njemačkoj u Akademiji K.O. Wear.

"Došli smo na ideju da u BiH otvorimo Akademiju K.O. Wear Sarajevo u saradnji s našim prijateljima u Njemačkoj te pružimo iskustva i pokažemo da i kod nas u BiH ima talenta za boks.

Trenutno se nalazimo u kampu sa trenerom Berndom Leonom s kojim se spremamo za predstojeće mečeve, a koji trenira Leona Bauera za odbranu titule koja je zakazana za 11. mart u Njemačkoj.

"Naša prijateljica Menalie Bauer koja je "alfa i omega" u K.O. Wear je stala iza našeg projekta da se otvori škola boksa i u Sarajevu, pod nazivom Akademija K.O. Wear Sarajevo, gdje će svi ljubitelji boksa moći trenirati uz vrhunske uslove", rekao je Haris Radmilović.

Kako nam je kazao Anando Agović, pripreme u Njemačkoj je počeo za predstojeće mečeve, a uslovi u kojima treniraju su na visokom nivou.

"Mogu samo rći da su uslovi za trening u kampu K.O. Wear izuzetno kvalitetni i da treniramo dva puta dnevno", rekao je Agović.

Uskoro će u Sarajevo ponovo doći njemački trener Bernd Bauer koji je u glavni grad BiH već dolazio u augustu prošle godine.