Atletika
0

Radcliffe odustala od maratona

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Svjetska rekorderka u maratonu Britanka Paula Radcliffe odlučila je otkazati nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Berlinu. Kao razlog otkaza Radcliffe je navela da još nije fizički spremna upustiti se u borbu za zlatnu medalju.

Radcliffe je prije desert mjeseci operirala stopalo te je prije pet dana u New Yorku trčala svoj prvi maraton nakon operacije. Britanska maratonka ostvarila je pobjedu, ali smatra da još uvijek nije sto posto spremna. Radcliffe je stigla u Berlin, ali je došla samo otkazati nastup u maratonu.

"Bila je to teška odluka jer sam već u New Yorku vidjela da je oporavak nakon operacije bio posve uspješan. Ipak, ovo je Svjetsko prvenstvo na kojem ja ne želim trčati ako nisam u mogućnosti osvojiti zlato, a nisam spremna za tako nešto. Ne zanimaju me ostale medalje", objasnila je svoju odluku Radcliffe.

Britanska maratonka je ponovila kako joj je glavni cilj osvajanje zlatne olimpijske medalje na domaćim Igrama u Londonu 2012. Tridesetpetogodišnja Radcliffe aktualna je svjetska rekorderka u maratonu, koja je rekord postavila prije četiri godine upravo u Londonu (2:15:25 sati).

Radcliffe je prije četiri godine u Helsinkiju osvojila svjetsko zlato, a ima i srebrnu medalju na 10.000 metara od prije deset godina iz Seville.