sport
89

Ptičije gnijezdo spremno za bh. atletičare i Svjetsko prvenstvo

Piše: E. M.
(Foto: Klix.ba)
Nacionalni stadion u Pekingu u Kini, poznatiji kao Ptičije gnijezdo, za samo nekoliko dana okupit će najveće atletičare svijeta, među kojima će biti i naši predstavnici Hamza Alić, Amel Tuka i Kemal Mešić, koji će učestvovati na Svjetskom atletskom prvenstvu.

Atletska smotra najboljih atletičara svijeta počinje 22. augusta, a na njoj se očekuje nastup najboljih atletičara svijeta. Sva takmičenja u atletskim disciplinama bit će održana na jednom od najvećih stadiona u Kini koji ima kapacitet 80.000 mjesta, a napravljen je 2008. godine za Ljetne olimpijske igre.

U razgovoru za Klix.ba delegacija bh. atletičara, koja u Kini boravi već nekoliko dana, istakla je kako velika količina smoga i vlažnost predstavljaju veliki problem, ali vjeruju da će naši atletičari biti spremni izaći na svoja bojišta i pokazati ono najbolje od sebe. Stadion je u najboljem izdanju, a zastava Bosne i Hercegovine već se vijori u "gnijezdu".

Na stadionu Ptičije gnijezdo, čija je ukupna izgradnja koštala 293 miliona eura, 2022. godine bit će održane i Zimske olimpijske igre, ali prije toga ćemo uživati u poslastici naših bh. predstavnika koji su ozbiljna konkurencija protivnicima na Svjetskom atletskom prvenstvu. SP u Pekingu će biti održano od 22. do 30. augusta ove godine.