{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvo takmičenje u gađanju pištoljem

S
17.2.2009. u 18:18
0
8
Prvo takmičenje u gađanju pištoljem
0
Prvo takmičenje u gađanju pištoljem
Klub za praktično streljaštvo, taktički trening i samoodbranu GM 17, u saradnji sa preduzećem ZOI 84, 28. februara organizira prvo sportsko takmičenje u gađanju pištoljem velikog kalibra.
Takmičenje će se održati u streljani olimpijske dvorane Zetra, uz nadzor i sigurnosne mjere predviđene pravilnikom streljane.

Kako nam je potvrdio predsjednik kluba, Almedin Leka, takmičari će biti podijeljeni u tri kategorije, a najbolje iz svake grupe očekuje prigodne nagrade: dva pištolja po izboru organizatora, pehari, diplome, medalje, 85 besplatnih termina u streljani i sportska oprema.

"U prvoj grupi učestvuju profesionalni strijelci, članovi našeg kluba, pripadnici federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, kantonalne Jedinice za podršku, te specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske, a drugoj kategoriji takmiče se sportski amateri, osobe koje se rekreativno bave streljaštvom, te na kraju, u trećoj kategoriji učestvuju javne ličnosti i novinari“, kazao je Leka.

Gađanje će se vršiti u sportsku metu 50x50 cm, a svi prijavljeni takmičari će imati mogućnost probnog gađanja sa 3 metka. Istog dana održat će se i prezentacija novog pištolja XDM koje za američko tržište proizvodi karlovačka fabrika oružja HS Produkt. Rok za prijavu na takmičenje je 20. februar.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: