{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvo takmičenje u gađanju pištoljem

S
17.2.2009. u 18:18
0
8
Prvo takmičenje u gađanju pištoljem
0
Prvo takmičenje u gađanju pištoljem
Klub za praktično streljaštvo, taktički trening i samoodbranu GM 17, u saradnji sa preduzećem ZOI 84, 28. februara organizira prvo sportsko takmičenje u gađanju pištoljem velikog kalibra.
Takmičenje će se održati u streljani olimpijske dvorane Zetra, uz nadzor i sigurnosne mjere predviđene pravilnikom streljane.

Kako nam je potvrdio predsjednik kluba, Almedin Leka, takmičari će biti podijeljeni u tri kategorije, a najbolje iz svake grupe očekuje prigodne nagrade: dva pištolja po izboru organizatora, pehari, diplome, medalje, 85 besplatnih termina u streljani i sportska oprema.

"U prvoj grupi učestvuju profesionalni strijelci, članovi našeg kluba, pripadnici federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, kantonalne Jedinice za podršku, te specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske, a drugoj kategoriji takmiče se sportski amateri, osobe koje se rekreativno bave streljaštvom, te na kraju, u trećoj kategoriji učestvuju javne ličnosti i novinari“, kazao je Leka.

Gađanje će se vršiti u sportsku metu 50x50 cm, a svi prijavljeni takmičari će imati mogućnost probnog gađanja sa 3 metka. Istog dana održat će se i prezentacija novog pištolja XDM koje za američko tržište proizvodi karlovačka fabrika oružja HS Produkt. Rok za prijavu na takmičenje je 20. februar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: