Downhill utrka "Bjelašnica 2009"
0

Prvo mjesto Milošu Tejiću iz Srbije

Sarajevo-x.com
Na Bjelašnici je 30. i 31. maja 2009. godine održana internacionalna downhill biciklistička utrka. Na izuzetno zahtjevnoj novoizgrađenoj downhill stazi dužine približno 2.500 metara okušalo se oko 30 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Vozilo se u tri kategorije i to: nelicencirani, U23 - takmičari ispod 23 godine, Elite – takmičari iznad 23 godine.

Prvo mjesto u kategoriji nelicencirani odnio je Miloš Tejić iz Srbije, klub Ekstrim Bajk Tim, dok su drugo i treće mjesto osvojili Visočaci, Albin Toljević i Emir Huseljić iz BBK Kulin Ban.

U kategoriji licenciranih takmičara, U23 u veoma ozbiljnoj konkurenciji, prvo mjesto je ubjedljivo osvojio Hasan Gušić iz BBK Igman Sarajevo, dok je drugo i treće mjesto pripalo takmičarima iz Bugarske, Tzvetomiru Georgievu i Bobi Krumovu iz kluba Ram Bikes.

U Elite kategoriji, prvo mjesto je pripalo Slovnecu Andreju Šumbergaru iz ŠD Supersnurf, drugo mjesto je odnio Hrvat Nino Dušak iz BK Maraton, a treće Bugarin Dimitar Gaidov iz kluba Ram Bikes.

U ukupnom poretku Gušić je imao drugo najbolje vrijeme, dok je Slovenac Andrej Šumbergar bio najbolji, a treće mjesto je odnio Nino Dušak.