{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi sarajevski polumaraton u septembru 2007.

F
16.11.2006. u 14:44
0
0
Prvi sarajevski polumaraton u septembru 2007.
0
Prvi sarajevski polumaraton u septembru 2007.
Grad Sarajevo u suradnji s francuskom ambasadom u BiH i Atletskim klubom "Bosna" planira i da organizira prvi sarajevski polumaraton, koji bi bio održan 22. septembra 2007. godine na "Dan bez automobila".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovo je istaknuto tokom današnjeg susreta zamjenika gradonačelnice Sarajeva Josipa Jurišića s Lazarom Paupertom, savjetnikom za kulturu i suradnju u Ambasadi R Francuske u BiH.

"Grad Sarajevo definitivno treba jednu ovakvu manifestaciju, gdje se pored poznatih profesionalnih atletičara, očekuje učešće velikog broja osnovaca, srednjoškolaca, studenata i ostalih rekreativaca. Ovu sportsku manifestaciju koja će sigurno postati tradicionalna, smatramo značajnim segmentom i u okviru Projekta "Sarajevo zdravi grad", čija je poruka podizanje svijesti o zdravom načinu života, povezivanje i druženje mladih, ali i integracija s obzirom na činjenicu da bi jedan dio trase maratona obuhvatao i dio područja grada Istočno Sarajevo", istakao je dogradonačelnik Jurišić.

Prema riječima Lazara Pauperta, savjetnika za kulturu i suradnju u Ambasadi R Francuske u BiH, organizovanjem jedne ovakve sportske manifestacije želi se doprinijeti kreiranju što bolje i perspektivnije slike Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je dogovoreno da se do kraja decembra treba formirati organizacioni odbor koji bi razmotrio aktivnosti u vezi s organizacijom prvog sarajevskog polumaratona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: