|

Prvi sarajevski polumaraton u septembru 2007.

Prvi sarajevski polumaraton u septembru 2007.
0
F
FENA
16.11.2006. u 14:44
0
komentara
0

dijeljenja
Prvi sarajevski polumaraton u septembru 2007.
Grad Sarajevo u suradnji s francuskom ambasadom u BiH i Atletskim klubom "Bosna" planira i da organizira prvi sarajevski polumaraton, koji bi bio održan 22. septembra 2007. godine na "Dan bez automobila".
Ovo je istaknuto tokom današnjeg susreta zamjenika gradonačelnice Sarajeva Josipa Jurišića s Lazarom Paupertom, savjetnikom za kulturu i suradnju u Ambasadi R Francuske u BiH.

"Grad Sarajevo definitivno treba jednu ovakvu manifestaciju, gdje se pored poznatih profesionalnih atletičara, očekuje učešće velikog broja osnovaca, srednjoškolaca, studenata i ostalih rekreativaca. Ovu sportsku manifestaciju koja će sigurno postati tradicionalna, smatramo značajnim segmentom i u okviru Projekta "Sarajevo zdravi grad", čija je poruka podizanje svijesti o zdravom načinu života, povezivanje i druženje mladih, ali i integracija s obzirom na činjenicu da bi jedan dio trase maratona obuhvatao i dio područja grada Istočno Sarajevo", istakao je dogradonačelnik Jurišić.

Prema riječima Lazara Pauperta, savjetnika za kulturu i suradnju u Ambasadi R Francuske u BiH, organizovanjem jedne ovakve sportske manifestacije želi se doprinijeti kreiranju što bolje i perspektivnije slike Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je dogovoreno da se do kraja decembra treba formirati organizacioni odbor koji bi razmotrio aktivnosti u vezi s organizacijom prvog sarajevskog polumaratona.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.