U fazi oporavka
0

Prvi intervju Tigera Woodsa nakon teške nesreće: Ovo je nešto najbolnije što sam doživio

K. H.
Tiger Woods (Foto: Instagram)
Tiger Woods (Foto: Instagram)
Legendarni igrač golfa Tiger Woods doživio je tešku saobraćajnu nesreću krajem februara 2021. godine, a u prvom intervjuu istakao je da nikada u životu nije doživio ništa bolnije i da doktori još uvijek ne znaju kada će se moći oslovniti na povrijeđenu desnu nogu.
Woods bio sam u automobilu koji je teško oštećen u nesreći koja se dogodila u okolini Los Angelesa, a on je doživio otvoreni lom desne potkoljenice i samo čudo ga je spasilo od amputacije.

"Imao sam nekoliko operacija i prošao sam kroz brojne rehabilitacije, ali ovo je nešto najbolnije što sam ikada u životu doživio", rekao je Woods za Golf Digest u prvom intervju nakon teške nesreće i nastavio:

"Doktori još uvijek ne znaju kada ću se moći osloniti na desnu nogu. No, ni ne razmišljam o prognozama. U potpunosti sam se posvetio terapijama, već imam svoju rutinu i fokusiran sam na svoj jedini cilj, a to je da hodam samostalno i bez ikakvih pomagala", ističe Woods.

Woods otkriva da mu je najviše značila ogromna podrška koju je dobio nakon što je izašao iz bolnice.

"Imao sam toliko podrške od ljudi, kako onih iz svijeta golfa, tako i onih izvan njega. Sve to mi puno znači i jako mi je pomoglo u oporavku", dodaje ovaj proslavljeni sportista.

Podsjećamo, Woods je bio sam u vozilu i izgubio je kontrolu nad njim nakon čega se automobil prevrnuo te izletio sa ceste. Svjedoci iz policije tvrdili su kako su Woodsa iz automobila koji je bio potpuno razbijen spašavali vatrogasci.