7. februara u Sarajevu
0

Prvi internacionalni turnir u vaterpolu

Sarajevo-x.com
Olimpijski bazen Otoka (Foto: Sarajevo-x.com)
Olimpijski bazen Otoka (Foto: Sarajevo-x.com)
Povodom obilježavanja 25 godina od 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, na Olimpijskom bazenu Otoka 7. februara održat će se prvi internacionalni vaterpolo turnir, kojeg organizuje Gradski klub vodenih sportova Sarajevo.

Podsjećamo, ovo je treća zvanična utakmica vaterpolo kluba iz Sarajeva, koji okuplja oko 250 mladih sportista, a prvu i drugu su igrali protiv vaterpolo kluba Jadran iz Neuma i reprezentacije Japana.

Na prvom internacionalnom vaterpolo turniru koji se u Sarajevu organizuju u čast Olimpijskih igara održanih 1984. godine u ovom gradu, nastupit će četiri ekipe i to GKVS, VK Jadran iz Neuma, VK Sinj-Sinj te Špilja '94 Danče Dubrovnik.

U subotu ujutro bit će odigrane polufinalne utakmice s početkom u 11 i 12 sati, a popodne će se igrati utakmica za treće mjesto u 15:30 sati i finale u 17 sati.

Turnir će okupiti i predstavnike vaterpolo klubova iz cijele BiH, koji će razgovarati o što skorijem formiraju Vaterpolo saveza BiH, a kasnije i reprezentacije, saopćeno je iz Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo.