Olimpijski bazen Otoka
4

Prvi federalni vaterpolo kup za kadete počinje sutra u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prvi federalni kup u vaterpolu za kadete bit će održan od 16. do 18. novembra ove godine u Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu, u organizaciji Plivačke vaterpolo "Akademije B" i JP "Olimpijski bazen Otoka" d.o.o. Sarajevo.

Takmičenje počinje sutra u 20 sati susretom između klubova Torpedo i Akademija B, dok je svečano otvorenje zakazano za subotu u 9.30 sati. Utakmica za treće mjesto i finale, te zvanično proglašenje pobjednika turnira bit će održani u nedjelju, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.

U subotu 17. novembra Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i JP "Olimpijski bazen Otoka" organiziraju seminar "Menadžment u sportu", koji će biti održan u 14 sati u Press sali Olimpijskog bazena Otoka.

Na seminaru će predavati profesori Munir Talović, Midhat Mekić, Besalet Kazazović, Almir Mašala i direktor bazena Otoka Aldvin Torlaković.

Zbog navedenih aktivnosti rekreativci će moći koristiti olimpijski (veliki) i rekreativni (mali) bazen u subotu od 13 do 19 sati i u nedjelju od 12.30 do 23 sati. Ostali sadržaji (teretana, fitness sala za žene i sauna) će raditi bez izmjena u radnom vremenu.