Tri dužine utrke
39

Prva Hranisava Ultra Trail trka se održava 22. augusta

Klix.ba
Ove godine održava se prva Hranisava Ultra Trail trka (22.08.2020.). Riječ je o jednom neotkrivenom, prelijepom djeliću bosanskohercegovačke divljine - grebenu Hranisava, koji se nalazi zapadno od najvišeg grebena Bjelašnice.

Trka će imati tri različite dužine: Žuta staza 15km (600m uspona), Crvena staza 37km (1800m uspona) i Plava staza 56km (3050m uspona). Trkači će imati priliku doživjeti najljepše blagodati planine. Sama trka će se kretati grebenom Hranisave što će pružiti trkačima neprocjenjljiv pogled i doživljaj.

Domaćin trke je hotel "Tarčin Forest Resort&Spa", luksuzni brend vodeće svjetske hotelske grupacije AccorHotels. Sam kompleks nudi dovoljan broj parking mjesta, poziciju za start/finish trke, super aktivnosti kao što su odbojka na pijesku, jahanje konja, planinarenje, nogomet, vožnje biciklima, kvadovi, paintball, bazen, razne igraonice za djecu, mini golf i slično za sve goste i takmičare. Kao završnica trke, planiran je after party i vatromet u Forest cafeu, koji se nalazi u sklopu hotela.

Datum održavanja trke je 22.08.2020. godine (Tarčin Forest Resort&Spa), subota, sa početkom u 08:00h za trku od 56km, 10:00h za trku od 37km i 12:00h za trku od 15km.

Organizator trke je Udruženje Kreativnih stvaralaca i aktivista – UKSA sa partnerima. Ekipu čine mladi i entuzijastični ljudi, potkrpljeni dugogodišnjim planinarskim iskustvom i različitim planinskim sportovima.

Hranisava je neotkriveno prirodno blago, ovom vrstom događaja ćemo znatno privući turiste, takmičare, zaljubljenike prirode i planina, a ujedno promovisati zdrav način života.

Za više informacija posjetite Facebook i Instragram stranicu Hranisava Ultra Trail.