Na Grbavici
81

Proteklog vikenda održan međunarodni karate turnir uz pokroviteljstvo Sparkasse banke

Međunarodni karate turnir
Međunarodni karate turnir
Sparkase banka je sa ponosom podržala organizaciju drugog karate turnira internacionalnog karaktera pod nazivom 2. Grand Pric Sarajevo 2023 & Top Ten.

Turnir je održan proteklog vikenda u sportkoj dvorani "Goran Čengić" na Grbavici, pod organizacijom Karate kluba Respect.

Okupio je više od 1.000 takmičara iz svih krajeva svijeta, uz najveća imena iz svijeta karatea - deset najboljih karatista svijeta i trenutne olimpijce, te takmičare parakaratiste koji su imali priliku pokazati svoje znanje i vještine.

Međunarodni karate turnir
Međunarodni karate turnir

Direktorica marketinga Elmira Lalić pojasnila je motive Sparkasse banke da kao zlatni sponzor značajno podrži organizaciju ovog turnira.

"Ovaj događaj je spojio tri aspekta koje smatramo izuzetno značajnim za zajednicu - u prvoj liniji, stavio je Bosnu i Hercegovinu u centar regionalne sportske scene na jedan kvalitetan, zapažen način. Zatim, vrijednosti koje karate kao sport ima u svojoj suštini kao što su poštovanje, disciplina, upornost i zdrav takmičarski duh su definitivno vrijednosti koje mi kao institucija želimo podržati. I konačno, turnir je imao inkluzivni karakter tako da je naš fokus bio upravo na podršci i osnaživanju parakaratista, isticanju njihove hrabrosti i odlučnosti, kazala je Lalić.

Međunarodni karate turnir
Međunarodni karate turnir

Stavljajući fokus na parakaratiste u ovom takmičenju, direktorica Lalić je u ime banke uručila medalje za tri najbolja takmičara uz prigodne poklone.