{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priređen prijem za olimpijca Nedima Nišića

F
31.7.2008. u 16:10
0
0
Priređen prijem za olimpijca Nedima Nišića
0
Priređen prijem za olimpijca Nedima Nišića
Ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirzeta Hadžić-Suljkić i ministar finansija Tuzlanskog kantona Sead Bećirović danas su organizovali prijem za Nedima Nišića, plivača Plivačkog kluba "Zmaj-Alpam" Tuzla, koji će učestvovati na olimpijskim igrama u Pekingu.
Kantonalni ministri su uime Vlade Tuzlanskog kantona čestitali Nišiću i njegovim trenerima Nenadu Milošu i Muhamedu Smajlefendiću na ispunjenju olimpijske norme.

Nišić je istakao da je odlazak na olimpijadu ostvarenje sna svakog sportaša.

"Imam izuzetnu podršku svog kluba, a zahvaljujem i na podršci koju je Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila za moje pripreme za olimpijadu“ istakao je Nišić najavivši da će u Pekingu pokušati oboriti nacionalni rekord.

"Drago nam je da smo u prilici podržati vaše pripreme za odlazak na olimpijadu i iskreno se nadamo da će biti ostvareni ciljevi koji su postavljeni pred odlazak u Peking. Sam odlazak na olimpijadu je veliki uspjeh, a svaki rezultat tom će uspjehu samo dati dodatnu težinu“ istakao je ministar Bećirović.

Ministrica Hadžić-Suljkić je naglasila da je Nedim Nišić, koji je uspješan sportist i uporedo uspješan student ekonomije u SAD-u najbolji primjer mladim ljudima da se radom i zalaganjem mogu postiću izuzetni rezultati.

Predsjednik Kluba "Zmaj-Alpam" je potvrdio da je boravak u Tuzli Nedima Nišića i njegovog trenera Nenada Miloša, s kojim je trenirao u SAD-u, pobudio veliki interes za njegov rad, ali i za plivanje općenito.

To je, rekao je Husanović, još jedan pokazatelj da Tuzla i Tuzlanski kanton trebaju bolje preduvjete za rad plivačkih klubova, a prvenstveno jedan olimpijski bazen.

I trener Smajlefendić je zahvalio na podršci istakavši da će se Nedim Nišić svojim rezultatima i rezultatima koje očekuju u Pekingu potvrditi kao jedan od najboljih plivača u našem regionu.

Za pripreme Nedima Nišića i njegovih trenera za nastup na olimpijadi Vlada Tuzlanskog kantona je na posljednjoj sjednici izdvojila 15.000 KM.

Nišić putuje u Peking 4.augusta, a nastupit će 14.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: