Ultramaratonske vožnje
0

Prijavite se na B-Hard biciklističku trku i pomjerite svoje granice

Klix.ba
Ako ste ikada poželjeli da se upustite u nezaboravnu avanturu u toku su prijave za BRM 400, 300 i 200 brevete u okviru B-HARD-a (start 10.6.2023. u 5 sati ujutru). Startni paket uz prijavu garantovan je do 5. maja.
B-HARD brevete karakteriše druženje i zajednički start sa najbržim ultrabiciklistima na planeti iz kategorije Ultra Race i učesnicima LRM 1200 i BRM 600 breveta, te vožnja dijela B-HARD rute i unikatna B-HARD biciklistička kapa u startnom paketu. Šta su breveti možete detaljno pročitati ovdje.

Najkraći od BRM breveta vam daje mogućnost da pomjerite svoje granice kao aktivni sudionik predivnih pejzaža kojima ruta prolazi. Posjeta Nacionalnom parku Kozara (B-HARD CP1), vožnja obroncima Manjače, prolazak kroz kanjon Rijeke Vrbas i kroz slikovita sela banjalučke regije, da biste se posljednjih 25 km ponovo vozili po B-HARD ruti. Ukupna dužina je 203 km uz vremenski limit od 13 sati i 30 minuta.

300-tka je pravi biciklistički specijalitet i naša lična preporuka, pogotovo jer uz start u 5h ujutru imate praktično cijeli dan pred sobom za uživanje u vožnji. Ruta prati B-HARD rutu preko NP Kozara (CP1) i Jajca (CP2) do Šipova, a zatim se odvaja na sjajan brdski krug preko Baraća i Mrkonjić Grada, da bi završila na isti način kao 200-tka. Ukupna dužina - 313 km, dok je vremenski limit ravno 20 sati.

BRM 400 je svojevrstan mini-HARD, jer vas ova ruta (iznenađujuće - dužine tačno 400 km) vodi sve do CP3 Kupres, da biste se nakon još par uspona ponovo priključili B-HARD ruti, na 80 km do završetka. Idealna prilika da odvezete svoju vožnju rekordne dužine, a u tu svrhu na raspolaganju imate 27 sati.

Pored ovih breveta, na raspolaganju je i promotivna vožnja za pripadnice ljepšeg pola, u dužini od 125 km.

Učešće za domaće bicikliste je dijelom sponzorisano od strane organizatora i iznosi 40 KM, a prijave se vrše preko linka B-HARD Ultra Race.