sport
0

Prijateljska utakmica između Željezničara i Dinama prekinuta zbog navijačkih nereda

PBS/Sarajevo-X
Prijateljski susret nogometaša Željezničara i zagrebačkog Dinama na Grbavici prekinut je u 74. minuti pri rezultatu 0:0. Naime, zbog navijačkih nereda na sjevernoj tribini stadiona Grbavica, na kojem se danas okupilo oko 6.000 gledalaca, sudija Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške odlučio je prikinuti meč.

Susret je, do prekida, protekao u izjednačenoj igri, a obje ekipe imale su po nekoliko povoljnih prilika za vodstvo.

Prvi su zaprijetili domaći preko Hadžića, koji je u 34. minuti iz izgledne pozicije sa deset metara promašio gol. Šest minuta kasnije Čago je mogao goste dovesti u vodstvo, ali je njegov udarac sa 20 metara krajnjim naporom odbranio golman Željezničara Efendić.

Susret protiv Dinama bio je oproštajni za dugogodišnjeg kapitena sarajevske ekipe Dželaludina Muharemovića, Harisa Alihodžića, te golmana Miroslava Kružika. Ovom prilikom se od aktivnog suđenja oprostio i Izet Imamović.

Kako prenosi hrv. portal Index.hr, do masovne tučnjave je došlo kada je među Dinamove navijače puštena informacija da im razbijaju automobile. Tek nakon utakmice ustanovilo se da je lažna uzbuna uzrokovala masovnu tuču. Neki su Dinamovci pustili informaciju da im netko na ulici razbija i provaljuje u automobile, te su iz tog razloga nasilno željeli napustiti sjeverni dio gledališta gdje su sjedili.