9. jula vožnja kroz Sarajevo
0

Pridružite se maratonu Bihać - Srebrenica

Sarajevo-x.com
Organizatori biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica i udruženje građana Giro di Sarajevo pozvali su građane Sarajeva da se u četvrtak, 9. jula 2009. godine pridruže biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica.

Drugu etapu ovog događaja, koja će biti odvežena u četvrtak svojim učešćem mogu uveličati svi biciklisti grada Sarajeva i svi ljudi dobre volje.

Organizatori su istakli da žele da ove godine doček maratonaca u glavni grad BiH digne na viši nivo, i da tako ovi sjajni sportisti, koji dolaze iz svih gradova BiH, zajedno sa gostima iz Innsbrucka, dobiju zasluženu pažnju građana i medija.

Organizaciono-Sigurnosni tim udruženja građana Giro di Sarajevo će se u punom sastavu solidarisati i pridružiće se učesnicima prije ulaska u grad, i s njima će voziti dionicu do spomen-mezarja Kovači i nazad do kasarne Rajlovac, gdje je organizovano spavanje za učesnike.

Također, organizator je izašao u susret svima zainteresiranima, koji žele da voze sa učesnicima dionicu kroz Sarajevo, i omogućio im je priključenje koloni.

Mjesto priključenja se nalazi na benzinskoj pumpi HIFA u Baricama (Hotonj). To je jedino mjesto gdje je moguće pridruživanje koloni učesnika, i svaki biciklista koji želi da se priključi koloni, obavezan je imati zaštitnu kacigu. Očekivano vrijeme dolaska/polaska sa mjesta priključenja je 17.00 sati – 17.45 sati, istakao je organizator, KES LIMIT iz Bihaća.

UG Giro di Sarajevo ovim putem pokreće inicijativu za doček kolone učesnika na ulicama grada Sarajeva, u Titovoj ulici, od Vječne vatre do Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, te su zamolili sve građane koji žele na bilo koji način, s biciklom ili ne, pozdraviti ove sportiste i rekreativce u humanoj misiji, da izađu na ulice u vrijeme prolaska kolone, a to je 9. jula od 19.00 sati do 19.30 sati, po povratku kolone spomen-mezarja Kovači.