sport
2

Prevent podržava Hamzu Alića na SP-u u Moskvi

Klix.ba
Zeničanin Hamza Alić, najbolji bh. atletičar, imat će sponzora na Svjetskom prvenstvu u atletici, na koje odlazi iduće sedmice. Grupacija Prevent osigurat će mu potrebnu materijalnu podršku, kao i opremu, dogovoreno je danas prilikom Hamzine posjete proizvodnim pogonima Preventa u Zenici.

"Hamza Alić je svakako jedan od naših najuspješnijih sportista i jedan od dva predstavnika BiH na Svjetskom prvenstvu u Moskvi. S obizrom da je Hamza iz Zenice, gdje Prevent ima svoje proizvodne pogone, tim više smo željeli da ga podržimo prilikom odlaska na ovo prvenstvo", ističe Aida Salkić, PR Prevent grupacije.

Hamza je izjavio da je pozitivno iznenađen ovim gestom Preventa koji se samoinicijativno javio s prijedlogom podrške na Svjetskom prvenstvu, i dodao da će s ponosom predstavljati boje Bosne i Hercegovine iduće sedmice u Moskvi.

Naš olimpijac Hamza Alić je aktuelni evropski dvoranski viceprvak, koji je u junu osvojio i bronzu na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, a sjajnu formu ove sezone krunisao je ličnim rekordom 20,73 m na Međunarodnom mitingu u Zenici. Ovim rezultatom 34-godišnji član Atletskog kluba Zenica ispunio je A-normu za nastup u Moskvi.