KHL
0

VIDEO / Prevarom došao do pobjede na All-Star utakmici

Totalsport
Vladimir Tarasenko
Vladimir Tarasenko
U Rigi je u subotu završeno četvrto izdanje All-Star utakmice u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi (KHL). Svijet je obišao videosnimak magičnog pogotka Vladimira Tarasenka (20) iz kaznenog udarca.

Mlada napadačka zvijezda St. Peterburga, inače 16. izbor prve runde NHL drafta 2010. godine od St. Louis Bluesa, pobijedila je u jednoj od devet kategorija hokejaške vještine – izvođenju kaznenih udaraca.

Konstantin Barulin, golman suparničke ekipe, sastava Sandisa Ozolinša, morao se pitati što ga je snašlo kad je pak bez palice, kao da je na koncu, Tarasenko povukao k sebi i lakoćom ga matirao u jednom od mnogobrojnih trikova koje su hokejaši pokazali tokom izvođenja penala.

Mladi je napadač gol zabio prevarom. Doslovno je pak vezao za palicu ribarskim flaksom, te se njime okoristio u srazu sa zbunjenim golmanom.

Kako se radi samo o ekshibiciji, te o potezu dosad neviđenom na hokejaškim ekshibicijama, mladom hokejašu njegova nepodopština nije uzeta za zlo. Štoviše, donijela mu je naslov u spomenutoj kategoriji.

U dvoboju sastava Sergeja Fedorova i Sandisa Ozolinša, dvojice legendarnih NHL hokejaša koji pod stare dane tjeraju pak KHL-om, Rusov je sastav pred Latvijčevom publikom pobijedio 15-11.