sport
8

Prestavnici Medžlisa IZ Mostar slavili protiv Eparhije mostarske u malom fudbalu

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Udruženje građana "Sinovi mahale" organizovalo je tradicionalni bajramski turnir u malom fudbalu te memorijalne skokove posvećene Azeru Dželiloviću.

Na stadionu u Donjoj Mahali u četvrtak navečer snage na terenu odmjerili su predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Mostar i predstavnici Eparhije mostarske.

U ovom okršaju pobjedu su odnijeli predstavnici Islamske zajednice, ali su ipak u finalu izgubili od ekipe "Sinovi mahale" rezultatom 4:2.

U sklopu bajramskog turnira održani su i memorijalni skokovi "Azer Dželilović".

Sa 10-metarske skakaonice za sve posjetioce upriličeni su skokovi na noge i glavu. U skokovima su učestvovali prvaci skokova sa Starog mosta, kao i mlađi naraštaji.

Azer Dželilović je 2002. godine tragično nastradao prilikom ronjenja na lokaciji Crno vrelo, na hidroakumulaciji Salakovac, gdje ga je odvela ljubav prema ekstremnim sportovima.

Udruženje građana "Sinovi mahale" osnovano je 2006. godine i jedno je od rijetkih udruženja u gradu na Neretvi kojem je osnovni cilj okupljanje svih, a posebno mladih uz razvoj sporta i zaštite okoline.

Zbog svog predanog rada sa mladima ovo udruženje je dobilo niz zahvalnica i pohvala, kako od grada Mostara, tako i od Hercegovačko-neretvanskog kantona.