Od posljedica ranjavanja
1

Preminuo bivši svjetski prvak Hector Camacho

Totalsport
Hector “Macho” Camacho
Hector “Macho” Camacho
Portorikanac Hector "Macho" Camacho, bivši bokserski prvak svijeta u tri kategorije, preminuo je u subotu u bolnici Rio Piedras od posljedica ranjavanja.

Iz bolnice su još u četvrtak objavili da je penzionisani bokser klinički mrtav, odnosno da testovi ne pokazuju nikakvu moždanu aktivnost. Na životu su ga održavali samo aparati koji su isključeni u subotu nakon što su se od Camacha oprostili majka i njegova trojica sinova. Iako se najstariji sin protivio isključivanju aparata, ostatak porodice je procijenio da je takva odluka najbolja budući da bokser nije imao nikakvih šansi za oporavak.

U bolnici je Camacho završio nakon ranjavanja vatrenim oružjem u Bayamonu. Nesretni bokser je bio na mjestu suvozača u automobilu svog prijatelja u trenutku kada je nepoznati počinitelj otvorio vatru na njih. Camacho je upucan u čeljust, a metak je prošao i kroz vrat i slomio mu dva pršljena.

Camacho je tokom karijere ostvario 79 pobjeda, šest poraza i tri remija. Pamte se njegove borbe protiv suparnika kao što su Oscar De La Hoya, Felix Trinidad, Roberto Duran, Julio Cesar Chavez i Sugar Ray Leonard.