10. kolo
64

Premijer liga BiH u futsalu: Salinesu pripao derbi protiv Centra

F. Z.
Foto: FC Centar ZAMM mC
Foto: FC Centar ZAMM mC
Nastavak prvenstva u Premijer futsal ligi BiH donio je nekoliko iznenađujućih rezultata, a pregled ćemo početi derbijem 10. kola između FC Salinesa i FC Centar ZAMM mC, koji je na kraju pripao Tuzlacima rezultatom 4:3.

Prvi dio susreta, u kojem su Tuzlaci dominirali, a Sarajlije na golu imale raspoloženog Fadila Seferovića, završen je rezultatom 1:0, uz pogodak Davora Arnautovića.

Nastavak je, međutim, donio veliki broj pogodaka, ali i prilika na obje strane. Salines je na 2:0 odveo Nikola Matijević, a Ibrahim Hršumović, inače prvi strijelac lige, sa dva pogotka vraća susret u egal.

Potom je Nermin Kahvedžić pogodio za 3:2, a Emir Đuderija već u sljedećem napadu gostiju poravnao na 3:3.

Domaći su rizikovali u posljednjih nekoliko minuta sa viškom, što im se isplatilo, s obzirom na to da je u 39. minuti Kahvedžić postigao pogodak za 4:3 i pobjedu Salinesa, koji je od 10. kola poravnat na vrhu sa FC Mostar Stari grad, koji je kiksao u Brčkom protiv Belog anđela (2:2).

Mostarci su bili apsolutni favoriti u ovoj utakmici, ali ekipa iz Brčkog je odigrala odličan meč i na kraju može žaliti što su osvojili samo jedan bod.

Aktuelni prvaci naše zemlje i jesenji prvaci su u dva navrata jurili rezultat i oba puta je Josip Bošković bio taj koji je poništio prednost domaćih. Za domaće, golove su postigli kapiten Slaven Erić i Cvijetin Pavić.

Neizvjesno je bilo i u hercegovačkom derbiju između Seljaka i Brotnja, koji je uspio slaviti rezultatom 2:1 i tako se uključiti u borbu za vrh.

Poveli su gosti u 6. minutu, kada kombinuju Zvonimir Ćavar i Marin Suton, a ovaj prvi preciznim šutem pogađa gol Antonija Vidovića za vodstvo svoje ekipe. Dugo je stajao taj rezultat na semaforu, a onda u 33. minutu utakmice Marin Suton pogađa mrežu Seljaka i dovodi Brotnjo do vodstva od 2:0.

Nakon toga domaći daju sve karte u napad, uspjevaju da dođu do gola u 35. minutu kada Ante Semren pogađa za konačnih 1:2.

Kao i u susretu u Brčkom, ni u Vojkovićima nije bilo pobjednika, a susret između Tanga i Sloge završen je rezultatom 2:2.

Tango do vodstva stiže u 4. minutu utakmice kada Vladan Minić pogađa za 1:0, a meč u egal golom u 11. minuti vraća Sabahudin Petak.

Slavlje gostiju je kratko trajalo, s obzirom na to da je Mladen Perović doveo u vodstvo Tango od 2:1, da bi u 28. minuti Admir Zukan pogodio za 2:2.

Imali su domaći priliku da u 38. minuti osvoje sva tri boda, ali je udarac Vućine Šćepanovića sa 10 metara odbranio golman Sloge Beganović, te je ostalo 2.2.

Jedini susret 10. kola Premijer lige BiH u futsalu, koji nije obilovao neizvjesnom završnicom, igrao se u Mostaru, gdje je Zrinjski sa ubjedljivih 8:3 savladao Kaskadu.

Marković, Pehar i Kozarić su do 19. minute odveli Zrinjski na 3:0, a Jahić je uspio pogoditi za 3:1 na poluvremenu.

Husejinović je nakratko unio neizvjesnost golom za 3:2, da bi potom Pehar sa dva gola odveo Mostarce do prednosti od 5:2.

Marković je postigao još jedan gol za domaće, a Musić smanjio na 6:3.

Do kraja susreta još jednom pogađa Marković, a „tačku na i“ stavio je Putica u 36. minuti.

Nakon 10 odigranih kola Salines i Mostar su poravnati na tabeli sa 23 osvojena boda, dva više od trećeplasiranog Centra.

Brotnjo je četvrti sa 19 osvojenih bodova, a Sloga je peta sa 13. Kaskada i Zrinjski su osvojili po 11, odnosno 10 bodova, a od osmog do 10. mjesta nalaze se Seljak sa 8, Beli anđeo sa 7 i Tango sa 5 osvojenih bodova.

Listu strijelaca predvode Ibrahim Hršumović i Marin Suton sa po 17 postignutih pogodaka, potom slijedi Nermin Kahvedžić sa 15, Mario Aladžić sa 14, te Zvonimir Ćavar i Amel Handžić sa po 13 datih golova.