6. kolo
77

Premijer futsal liga BiH: Mostar SG i Centar ZAMM mC predvode elitu

E. B.
Tokom vikenda odigrano je i 6. kolo Premijer lige BiH u futsalu, koje je donijelo i veliki derbi između Brotnja i ekipe FC Centar ZAMM mC.

U Čitluku su se sastali, u tom trenutku, treća i četvrta ekipa u prvenstvu, a pobjedu su slavile Sarajlije rezultatom 5:3 i tako Brotnju pobjegli na pet bodova prednosti.

Čitlučani su sjajno otvorili meč i poveli, a li je ubrzo stiglo poravnanje, nakon čega domaći ponovo vode, ali i primaju gol za 2:2.

Sve nakon toga je bilo u korist igrača Centra, kojima je glavu iznad vode ponovo držao sjajni golman Fadil Seferović. Zahvaljujući njegovim odbranama i lucidnošću pred golom Brotnja, Centar ZAMM mC je slavio pobjedu, uz pogotke Nedžada i Jasmina Hodžića, kapitena Amela Handžića i dva nova gola Ibrahima Hršumovića, koji je ujedno i prvi topnik lige sa 11 pogodaka.

Nevjerovatnu utakmicu odigrale su ekipe Sloge i FC Salinesa u Gornjem Vakufu. Favorizovani gosti su vodili sa 3:1 i 4:3, ali su na kraju kući otišli sa svega jednim bodom, s obzirom na to da je meč završio rezultatom 4:4.

Sloga, koja je debitant u Premijer ligi BiH, još jednom je pokazala da na domaćem terenu može iznenaditi svakoga, a ovo je Tuzlacima drugi remi u sezoni, zbog kojeg su ispustili drugo mjesto na tabeli, te su sada treći sa bodom zaostatka iza Centra.

Zrinjski je stigao do prve pobjede u ovoj sezoni i to na gostovanju kod Tanga u Vojkovićima. U teškoj i neizvjesnoj utakmici, gosti su se malo bolje snašli i slavili su pobjedu rezultatom 2:1 i tako pobjegli sa dna, odakle je pobjegla i ekipa Belog Anđela, koja je također napravila iznenađenje u 6. kolu, odigravši 3:3 u susretu protiv Seljaka u Livnu.

Na kraju, Mostar SG, aktuelni prvak naše zemlje, gostovao je u Gračanici kod Kaskade i ostvario uvjerljivu pobjedu rezultatom 5:1 i tako zadržali vodeću poziciju na tabeli, a u slijedećem kolu dočekuju Tango, nakon čega slijedei veliki derbi protiv Centra, također u Mostaru.

Rezultati 6. kola: KMF Tango – HFC Zrinjski 1:2, MNK Seljak – KMF Beli Anđeo 3:3, MNK Sloga – FC Salines 4:3, MNK Brotnjo – FC Centar ZAMM mC 3:5, MNK Kaskada – FC Mostar SG 1:5.

Poredak: 1. Mostar SG 16, 2. Centar ZAMM mC 15, 3. Salines 14, 4. Brotnjo 10, 5. Sloga 8, 6. Beli anđeo 5, 7. Kaskada 5, 8. Zrinjski 4, 9. Seljak 4, 10. Tango 3

Lista strijelaca: Ibrahim Hršumović 11 golova, Zvonimir Ćavar 10, Amel Handžić 9, Srđan Ivanković 9, Vladimir Džombić 8, Anto Galić 8...