Na meti Španaca
2

Prekriženi Gomez nakon svađe s trenerom Atalante odlazi iz Italije

K. H.
Gomez u razgovoru s trenerom Gasperinijem (Foto: EPA-EFE)
Gomez u razgovoru s trenerom Gasperinijem (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih igrača italijanske Atalante Alejandro Gomez nakon velikog sukoba s trenerom Gian Pierom Gasperinijem karijeru bi već od ovog januara mogao nastaviti u redovima španske Seville.

Mediji u Italiji pišu da je sportski direktor Seville Monchi oduševljen onim što je vidio od Gomeza na Apeninima te da će ga svim silama pokušati prvo nagovoriti da napusti ovu državu, a nakon toga i da je Španija idealna lokacija za nastavak njegove karijere.

Monchi je ranije radio kao sportski direktor Rome i Gomeza je jedno vrijeme pokušavao dovesti u Rim. Navodno je Sevilla spremna platiti 10 miliona eura za usluge ovog veznog igrača.

Također se navodi da je Atalanta izričito protiv prodaje Gomeza nekom od klubova u Italiji te da će čak i spustiti cijenu samo kako on ne bi pojačao konkurentne timove. Sam Gomez bi također više volio ostati u Italiji.

Od ranije je poznato da Gomez i trener Gasperini nisu u dobrom odnosu, a njihov odnos se pokvario nakon meča protiv Midtjyllanda u petom kolu Lige prvaka (1:1) kada je ovaj argentinski igrač bio ogorčen što je izašao na poluvremenu.

Navodno je u svlačionici došlo i do fizičkog obračuna između Gasperinija i Gomeza, a veći sukob su spriječili saigrači i klupsko osoblje. Posljednji meč za Atalantu Gomez je odigrao 16. decembra prošle godine u remiju protiv Juventusa.