sport
0

Prekinuta utakmica Željezničar - Sarajevo

FENA
Današnja, uzvratna utakmica četvrtfinala nogometnog KUP-a BiH između Željezničara i Sarajeva prekinuta je u 49. minuti. Razlog prekida bio je napad desetak nogometaša Sarajeva na glavnog suca susreta Duška Pekiju iz Prijedora koji nije reagirao na njihovo traženje da dosudi jedanaesterac.

Sam susret, koji je odigran na stadionu Grbavica pred oko 6.000 gledalaca protekao je u izjednačenoj igri. Obje ekipe su imale po nekoliko prilika, a Željezničar je u 44. minuti golom Raščića uspio povesti s 1:0. Akciju je započeo Alagić koji je sjajno uposlio napadača Željezničara, a Raščić je izašao sam pred golmana Sarajeva Alaima i sa sedam metara zatresao mrežu.

Drugo poluvrijeme počelo je potpunom ofanzivom nogometaša Sarajeva koji su već u 46. minuti imali dobru priliku i postigli pogodak, koji je sudac Pekija poništio zbog ofsajda. Tri minute kasnije Šarić je pao u šesnaestercu Željezničara. Igrači Sarajeva su tražili najstrožiju kaznu no sudac nije uslišio njihove molbe. Potom su nogometaši Sarajeva fizički napali suca Pekiju koji je odlučio zbog toga prekinuti susret.

Utaklmica će, najvjerovatnije, biti registrirana službenim rezultatom 3:0 za Željezničar, čime bi se plavi plasirali u polufinale KUP-a BiH.