sport
0

Predstavnici Kantona Sarajevo primili odbojkaše SPID-a i Fantoma

Klix.ba
Odbojkaše SPID-a i Fantoma, koji su u Mađarskoj odbranili titulu evropskog prvaka i vicešampiona, jučer su primili premijer Kantona Sarajevo, predsjedavajuća Skupštine KS Meliha Alić, ministar kulture i sporta KS Ivica Šarić, te Hajriz Bećirović ministar za boračka pitanja KS.

Premijer Zvizdić je čestitao odbojkašima i rukovodstvu SPID-a na osvojenoj četvrtoj uzastopnoj tituli evropskog prvaka. Obećao je da će Vlada Kantona Sarajevo i u slijedećoj godini nastojati finansijski pratiti i učestvovati u uspjesima vrhunskog sportskog kluba SPID-a.

"Nema sumnje kako aktuelni prvak Evrope u sjedećoj odbojci SPID, predstavlja svijetlu tačku bosanskohercegovačkog sportskog neba. Vi ste najbolji dokaz kako se bez obzira na uvjete može biti najbolji”- rekla je ovom prilikom Meliha Alić predsjedavajuća Skupštine KS, te dodala kako će klubu Fantoma biti obezbijeđena neophodna finansijska pomoć kako bi pomenuti klub mogao izmiriti dosadašnja dugovanja.

Predstavnici SPID-a su zahvalili premijeru i Vladi KS na razumijevanju i pruženoj pomoći. "Sedam puta prvaci BiH, viceprvaci svijeta, četverostruki šampioni Evrope, sve su to dokazi naše snage. Nakon ove titule u Mađarskoj došli smo na vrh rang liste sa 50 bodova, koliko ima i drugoplasirani Soviko iz Holandije i treći Bayern iz Njemačke." - istakao je trener SPID-a Mirza Hrustemović, te dodao kako će se uspjesi nizati i naredne godine.

Resorno ministarstvo za boračka pitanja KS sa ministrom Hajrizom Bećirevićem na čelu, obezbijedilo je finansijska sredstva, u saradnji sa čelnim ljudima Fakulteta sporta u Sarajevu, za školovanje individualnih lica na ovoj visokoškolskoj instituciji, prvenstveno za igrače sjedeće odbojke, kako bi mogli po završetku aktivnog bavljenja u ovom sportu raditi i kao treneri.