sport
204

Predstavljamo Karate klub Perfekt: Cilj je postati najbolji klub u BiH

Piše: Edin Isanović
Karate klub Perfekt iz Sarajeva osnovan je 16. novembra 2006. godine. Danas ima više od 300 aktivnih članova različitih uzrasnih kategorija. Jedan su od najorganizovanijih i najboljih bh. klubova.

Predsjednik kluba Armin Topalović na početku razgovora naglašava da stručni tim čine vrhunski sportisti i profesori koji iza sebe imaju sjajne rezultate.

"Moram istaći da je do sada naš klub osvojio 1.177 medalja na raznim takmičenjima, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Kao takvi smo se nametnuli u sami vrh bh. karatea. U Kantonu Sarajevo smo na vrhu tabele i najuspješniji klub od 30 registrovanih, već tri godine zaredom. Isto tako, u BiH smo među tri najbolja kluba”, tvrdi Topalović.

Dodaje da Karate klub Perfekt gotovo uvijek osvjetla obraz grada na Miljacki, ali i države BiH.

"Planovi za naredni period su puno ozbiljniji, želimo postati najbolji klub u BiH. Nastojat ćemo u svakom segmentu unaprijediti rast i razvoj, a moram istaći da veliku zahvalnost zaslužuju roditelji članova kluba, kao i svi oni koji nas podržavaju. Isto tako, osim mene, veoma važan doprinos u razvoju imaju i naši treneri Adnan Topalović, Omerita Balović, Ajla Rizvo, Džemaludin Zeba, Ilda Ćuljević, Faris Džinalić, Alma Zec i Anela Duraković", ističe naš sagovornik.

Topalović smatra da je bh. nacija izuzetno talentirana za karate.

"Uzmite samo poredak najuspješnijih sportista za izbor godine i sve će vam te statistike reći i potvrditi da smo sigurno nadareni za karate. Uz malo više podrške i stimuliranja naših klubova napravili bismo još bolje rezultate. Svakako, naš klub je dao mnogo reprezentativaca, a iz godine u godinu damo po jednog najperspektivnijeg takmičara na izboru sportiste godine", kaže predsjednik Perfekta.

U Kantonu Sarajevo članovi kluba treniraju uglavnom u prostorijama osnovnih škola.

"Trenutno djelujemo na šest lokacija i to u osnovnim školama - 'Nafija Sarajlić’ 'Edhem Mulabdić', 'Velešički heroji', 'Alija Nametak', 'Saburina' i 'Pofalići', kao i u prostorijama kluba, gdje su kancelarija i sala u Pofalićima”, kaže Topalović za Klix.ba.

Na kraju je istakao važnost bavljenja sportom.

"S obzirom na to da smo mi klub koji uvijek radi inovativne stvari i programe, već odavno smo uveli program gdje se mogu čak i djeca od četvrte godine upisivati da vježbaju karate kroz gimnastiku i akrobatiku, kroz karate elemente. To je do sada pokazalo izvanredne rezultate gdje se kod djece podstiče pravilan rast i razvoj, razvijanje snage, fleksibilnosti...", zaključio je Topalović.