sport
0

Predsjednik islandskog nogometnog saveza kupio West Ham

FENA
Islandski konzorcij, predvođen Eggertom Magnussonom, kupio je engleski prvoligaški klub West Ham za 85 miliona funti.

Dioničari West Hama pristali su Islanđanima prodati 83 posto dionica, s uprava kluba savjetovala je i ostalim dioničarima da prihvate ponudu.

Magnusson će zamijeniti Terrya Browna na mjestu predsjednika kluba, dok će Brown u West Hamu ostati kao jedan od direktora.

"Oduševljen sam i počašćen time što su Terry Brown i njegovi kolege podržali našu ponudu za preuzimanje ovog velikog kluba. Shvaćam odgovornost koja dolazi s ulogom predsjednika West Hama i obaveze koje ću imati prema osoblju, igračima i navijačima, te obećajem da ću učiniti sve kako bih osigurao uspjeh na terenu", rekao je Magnusson.

Finansijsku podršku Magnussonu, predsjedniku islandskog nogometnog saveza i članu izvršnog odbora UEFA-e, daje Bjorgolfur Gudmundsson, predsjednik islandske banke Landsbanki, koji će biti imenovan doživotnim počasnim predsjednikom West Hama.

Tako su i West Hamovi dioničari prihvatili trend prodaje engleskih klubova stranim bogatašima, a Magnusson je treneru Alanu Pardewu već obećao izdašan budžet za transfere u januarskom prijelaznom roku.