Saznaje Klix.ba
16

Poznati bh. nogometaš Sinan Ramović novi predsjednik uprave FK Goražde

E. A.
Sinan Ramović (Foto: T. S./Klix.ba)
Sinan Ramović (Foto: T. S./Klix.ba)
Poznati bh. nogometaš i nekadašnji igrač Željezničara Sinan Ramović novi je predsjednik Uprave FK Goražde, saznaje Klix.ba, dok je njegov zamjenik Senad Hubjer.
Tu odluku donijela je večeras Skupština FK Goražde, nakon što je prethodna uprava podnijela ostavku.

Zadatak novog privremenog rukovodstva je da u narednih deset dana, do novog zasjedanja skupštine predloži još pet članova uprave kako bi klub mogao nastaviti sa radom. Kako saznajemo, Ramović i Hubjer čine privremenu upravu koja će rukovoditi klubom do imenovanja nove uprave, najkasnije za deset dana.

FK Goražde će početi sa pripremama i učestvovati na žrijebanju za Prvu ligu Federacije BiH u srijedu, čime se odustalo od opcije da se klub vrati u kantonalnu ligu, što bi bilo jedno od katastrofalnih rješenja za ovog prvoligaša.

Saznajemo da postoje obećanja predstavnika vlasti da će klub dobiti određena sredstva da bi počeo sa pripremama i nastavkom prvenstva u Prvoj ligi FBIH.

Na godišnjem nivou klubu je za funkcionisanje u punom kapacitetu neophodno blizu 350.000 maraka, a pred novom upravom je i zadatak da osigura sve preduslove za nastavak takmičenja.

Novi predsjednik uprave Ramović cijelu proteklu sezonu igrao je za Goražde, svoj matični klub.