London 2012.
0

Powell: Razočaran sam, obnovio sam povredu prepona

Totalsport
Asafa Powell (Foto: AFP)
Asafa Powell (Foto: AFP)
Povreda prepona spriječila je jamajčanskog sprintera i nekadašnjeg svjetskog rekordera Asafu Powella (29) da se upusti u borbu za odličja u nedjeljnom finalu utrke na 100 metara na OI u Londonu.

Nekih tridesetak metara ispred cilja Powell se s bolnim grčem uhvatio za nogu i na kraju je šepajući ušao u cilj s vremenom 11,99. Potom je nekoliko minuta sjedio u čučnju u nevjerici dok su njegovi sunarodnjaci Usain Bolt i Yohan Blake slavili svoju zlatnu, odnosno srebrnu medalju.

"Razočaran sam. Znam da bih došao do medalje da se nisam povrijedio, ali... Ponovo sam osjetio staru povredu prepona. Nikad se ne želite povrijediti, ali katastrofa je kad se to dogodi u olimpijskom finalu", rekao je Powell, koji je stotku na OI u Ateni 2004. i Pekingu 2008. godine završio na razočaravajućemu petom mjestu.

Nemoguće je predvidjeti da li bi se Powell, da se nije povrijedio, umiješao u borbu za medalje, a zasad se ne zna da li je njegov nastup u Londonu završen jer težina povrede nije poznata.

U svakom slučaju trebao je još sigurno nastupiti u jamajčanskoj štafeti 4x100 metara, disciplini u kojoj je u Pekingu osvojio svoju jedinu olimpijsku medalju u karijeri (zlato).