|

Powell nije prijavio spornu supstancu jer joj je zaboravio naziv?

Powell nije prijavio spornu supstancu jer joj je zaboravio naziv?
1
T
Totalsport
16.1.2014. u 12:07
5
komentara
1

dijeljenja
Powell nije prijavio spornu supstancu jer joj je zaboravio naziv? Asafa Powell (Foto: AFP)
U Kingstonu je posljednja dva dana trajalo saslušanje bivšeg svjetskog rekordera na 100 metara Asafe Powella koji je u junu prošle godine pao na doping-testu tokom jamajčanskog prvenstva.
Powell je bio pozitivan na zabranjeni stimulans oksilofrin za koji je jedan od njegovih svjedoka, profesor biohemije Wayne McLaughlin, ustvrdio da ne donosi značajnu prednost sprinterima. Powell se, jednako kao i njegova trening partnerica Sherone Simpson, brani tvrdnjom da mu je spornu supstancu dao kanadski fizioterapeut Chris Xuereb. Na pitanje zašto nije prijavio uzimanje te supstance na obrascu prije takmičenja, ako je mislio da je legalna, Powell je neuvjerljivo odgovorio da je zaboravio njen naziv.

Powellov menadžer Paul Doyle je priznao da Xuereb nije imao licencu za posao fizioterapeuta, ali da ga je ipak angažovao na temelju preporuka i zato što je njegovom klijentu brzo trebao fizikalni terapeut.

Saslušanje 31-godišnjeg atletičara će se nastaviti 12. februara kada bi se pred Jamajčanskom antidopinškom komisijom (JADCO) trebali pojaviti novi svjedoci.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...