sport
0

Povratak Isinbajeve na početku sljedeće sezone

Totalsport
Dvostruka olimpijska pobjednica (Atena 2004., Peking 2008.) i aktuelna svjetska rekorderka u skoku s motkom (5.06), Ruskinja Jelena Isinbajeva, ponovno osjeća glad za takmičenjima.

Najavila je 28-godišnja Isinbajeva da će se takmičenjima vratiti već na zimu, odnosno na početku sljedeće takmičarske godine, na dvoranskim mitinzima. Još ranije je najavila povratak na Pole Vault Starsu u Donjecku kojeg promovira njen uzor, legendarni motkaš Sergej Bubka.

Isinbajeva se nije takmičila od aprila nakon podbačaja na otvorenom i dvoranskom Svjetskom prvenstvu (Berlin, Doha) na kojima nije uspjela doći do medalje. Trenutno trenira u Italiji, a uoči međunarodnog mitinga u Rietiju, iskoristila je priliku za obraćanje javnosti.

" Ponovno osjećam glad za takmičenjima i pobjedama. Vraćam se takmičenjima sljedeće godine. Osjećam se kao nova, želim dokazati prvenstveno sebi da mogu krenuti ispočetka i ponovno biti najbolja", poručila je Isinbajeva, koja je tokom sjajne karijere čak 27 puta postavljala nove svjetske rekorde.