Bokserski spektakl
0

Poturak se u Las Vegasu bori protiv Ngalanija

Piše: Adisa Pobrić
Dževad Poturak
Dževad Poturak
Naš proslavljeni K1 borac Dževad Poturak 30. jula će se u Las Vegasu boriti protiv Alaina Ngalanija iz Hong Konga.

"Ovaj nastup je rezultat moje uspješne karijere“ rekao je Poturak i dodao: "Imao sam jedinstvenu priliku da nastupim na najvećim K1 turnirima na svijetu. Ovo je moj prvi nastup u Americi. Ngalani je proslavljeni svjetski K1 borac. Za mene je velika čast da sam dobio poziv za ovaj meč", rekao je Poturak.

Poturak i Ngalani će odmjeriti snage za pojas svjetskog šampiona u IKA verziji po K1 pravilima. IKA je najpopularnija verzija u kick boxingu u Americi. Dosadašnji nastupi u Amsterdam areni, Seul top 16, Grand Prix Tokio, Grand prix Hong Kong kvalifikovali su Poturka za poziv iz Las Vegasa. Las Vegas predstavlja jedanu od najvažnijih svjetskih destinacija za ovaj borilački sport.

"Pripreme su pri kraju. Intenzivno treniram već dva mjeseca za ovaj meč. Potpuno sam spreman i psihički i fizički da dobijem meč. U Ameriku letim 24. jula. Ukoliko se vratim sa pojasom svjetskog prvaka, bio bi to moj najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Moj tim (Safet Kapo i Dženan Poturak, Nermin Halilović i Amir Čukojević) je napravio sve potrebne analize protivnika, pripremili smo taktiku i potpuno sam uvjeren u svoju pobjedu", riječi su našeg borca.

Dževad Poturak - BH Machine će sa Alainom Ngalanijem – Pantherom imati svoj 65. profesionalni meč u karijeri. Do sada je ostvario 47 pobjeda, od čega 30 knock outom.