sport
3

Poturak 11. marta u Zetri brani titulu prvaka svijeta u WAKO verziji

FENA
Dževad Poturak
Dževad Poturak
Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je danas s najboljim bosanskohercegovačkim K-1 borcem Dževadom Poturkom koji ga je informirao da će na takmičenju NO LIMIT 8-Fighting Network, koje će biti održano 11. marta u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, braniti titulu prvaka svijeta u WAKO verziji.

Tom prilikom njegov izazivač bit će šampion Poljske Michal Turynski, koji je prvi na listi izazivača Svjetske kik boks federacije WAKO.

Ministar Osmanović istakao je podršku koju Ministarstvo civilnih poslova, u okviru svojih nadležnosti, pruža najuspješnijim BiH sportistima.

  • Svjesni smo činjenice da pomoć nije dovoljna, ali zajednički je cilj da radimo više na stvaranju boljih uvjeta za sve sportiste, posebno vrhunske - kazao je ministar Osmanović i poželio Poturku uspjeh u odbrane svjetske titule.

Osim borbe Poturka s borcem iz Poljske, što će biti glavni događaj večeri, na spektaklu u Sarajevu bit će održan i niz borbi u kojima će se osam najboljih K-1 boraca regije u kategoriji do 85 kg boriti za prvo mjesto.

Dževad Poturak najbolji je bh. kickbokser svih vremena. Svjetski je K-1 šampion po WAKO verziji. Nastupio je na nizu najpoznatijih borilačkih događaja širom svijeta, podsjetili su danas iz Ministarstva civilnih poslova BiH.