sport
14

Posljednji car na pragu UFC-a: Fedor Emelianenko želi borbu protiv Fabricija Werduma

Klix.ba
Legendarni Fedor Emelianenko (39) u UFC-u. To je velika želja svih ljubitelja borilačkih vještina, a vrlo vjerovatno da će i biti ostvarena.

Posljednji car nema ništa protiv dolaska u najjači svjetsku borilačku organizaciju, ali ima samo jedan uslov - borbu protiv aktuelnog prvaka u teškoj kategoriji Fabricija Werduma.

Werdum je, kažu mnogi, završio slavnu Fedorovu karijeru 26. juna 2010. nakon samo jedne minute borbe. Borbe u kojoj je Fedor ličio na sve osim na najboljeg MMA borca svih vremena.

Nakon Werduma, Fedora su savladali i Antonio "Bigfoot" Silva i Dan Henderson, a Rus se vratio u ring pobjedama nad, objektivno gledano, mnogo slabijim borcima Jeffom Monsonom, Satoshi Ishiijem, Pedrom Rizzom i Singhom Jaideepom.

U intervjuu za Epic MMA Fedor je istakao kako bi želio doći u UFC "iako nema ništa da dokazuje", a da bi se volio boriti sa Werdumom.

"Želim se i dalje boriti sa najboljima. Ja bih došao u UFC da odradim revanš sa Werdumom", poručio je Fedor.

On je govorio i o svojoj dosadašnjoj karijeri, posebno je istakao Mirka Filipovića kao jednog od najboljih borava ikada, a kao svoju najbolju borbu izdvojio je duel sa popularnim Minotaurom, Antoniom Rodrigom Nogueirom.

Dodao je i kako će iduću borbu odraditi u Rusiji za svoje fanove, ali nije želio otkriti ime protivnika.