PL BiH u futsalu
88

Posljednje kolo polusezone: Centar dočekuje Tango

E. B.
FC Centar
FC Centar
Do kraja polusezone u Premijer futsal ligi BiH ostalo je još samo jedno kolo, a na vrhu tabele je gotovo sve poznato.

FC Mostar SG Staklograd je jesenji prvak i u posljednjem kolu gostuje kod FC Salinesa, koji je imao nekoliko neplaniranih posrtaja ove polusezone i to je ujedno i derbi kola.

Uz ovaj meč, derbi, ali komšijski, danas će odigrat ekipe FC Centar ZAMM mC i KMF Tango Istočno Sarajevo (Skenderija, 20 sati).

Centar je na krilima Ibrahima Hršumovića, Nedžada Hodžića i Amela Handžića, koji su zajedno postigli 36 pogodaka, od ukupno 45, pokazao sjajan futsal ove polusezone, a grehota bi bilo ne spomenuti i golmana Fadila Seferovića, kao i Emira Omerhodžića, Emira Đuderiju, Edisa Mršu, Edina Mujezinovića, Emira Sipovića, Nermina Jusića, Tarika Džemića, Muanisa Duvnjaka, Semira Mašića, Jasmina Hodžića i sve ostale, koji su dali svoj doprinos u sjajnim rezultatima Centra u ovoj sezoni.

Međutim, sve pada u vodu, ukoliko podmlađena ekipa Centra ne pobjedi komšije iz Istočnog Sarajeva, koji se nalaze na posljednjem mjestu na tabeli sa svega 4 osvojena boda. Svjestan toga je i trener Sarajlija Nijaz Mulahmetović, koji najavljuje opreznu igru, uz ogroman respekt prema protivniku.

"Za nas, ovo je najteža utakmica u sezoni. Tango igra mnogo bolje nego to pokazuju njihovi rezultati, pogotovo jer u nekim utakmicama nisu imali ni dovoljno sreće. To se mora negdje vratiti, a mi ćemo učiniti sve da se ne vrati protiv nas. Imaju nekoliko sjajnih pojedinaca i odličnog trenera Mirka Čamparu, koji će ih znati motivisati pred ovaj meč. Bilo bi zaista neozbiljno od nas da olako shvatimo ovaj meč, tako da nas trenutne pozicije na tabeli uopšte ne interesuju. Igrat ćemo kao da se radi o finalu Evropskog prvenstva i dat ćemo sve od sebe da ovu polusezonu završimo u pozitivnom tonu, kako bismo napokon otišli na više nego zasluženi odmor", riječi su trenera Mulahmetovića.

Inače, Skenderija je ove sezone često bila ispunjena u domaćim utakmicama Centra, a očekuje se da tako bude i ovaj put, uz važnu napomenu da su ulaznice za djecu i djevojke besplatne, a specijalni gosti na ovom susretu bit će polaznici Škole fudbala Respekt.