sport
0

Posjetioci Sarajevo City Centra uživali u Extra Runu uz Timura Čerkeza

Klix.ba
Dvadesetjednogodišnji Sarajlija Timur Čerkez sprema se da postane najmlađi Ironman u Bosni Hercegovini. U nedjelju 13. maja u crnogorskom Kotoru će imati veliki test kada će učestvovati na Half-Ironman utrci u okviru "Ocean Lava", serije takmičenja koja se održavaju u 15 zemalja svijeta.

Prije nego se zaputio prema Kotoru na međunarodnu triatlon trku "Ocean Lava Montenegro", Timur je petak proveo u Sarajevo City Centru gdje je sa posjetiocima trčao "Extra Run".

"Extra Run“ je organizovala Sberbank BH, a posjetioci su sa Timurom mogli da trče, dobiju savjete i preporuku kako da se zdravo hrane, vježbaju i brinu o svom zdravlju. Uz brojne poklone iznenađenja i dobru zabavu prisutni nisu krili oduševljenje.

Ovog vikenda pred Timurom je vrlo ambiciozan cilj da u što kraćem roku prepliva 1,9 kilometara, na biciklu pređe 90 kilometara i istrči 21 kilometar. Na tom putu poželimo mu puno sreće i uspjeha.

S obzirom da će se sve discipline održati na izuzetno atraktivnim lokacijama: plivanje u akvatoriju Kotorskog zaliva, vožnja bicikla na dionici Kotor-Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale u Kotoru ova trka predstavlja svojevrsnu svjetsku ekskluzivu.