|

Poplava u Međunarodnom olimpijskom komitetu

Poplava u Međunarodnom olimpijskom komitetu
0
S
SRNA
11.11.2012. u 19:57
0
komentara
0

dijeljenja
Poplava u Međunarodnom olimpijskom komitetu Foto: AFP
Zgrada Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u švicarskoj Lausanni danas je djelimično poplavljena poslije pucanja stare vodovodne cijevi, što je nanijelo štetu arhivi i prekinulo sistem komunikacija, saopštila je ova organizacija.
Cijev je pukla rano jutros nedaleko od sjedišta MOK-a i velika količina vode slila se u podrumske prostorije. U nekim dijelovima objekta voda je dostigla visinu od dva metra, prenio je AFP.

Prostorija sa serverima u centralnom podrumu takođe je poplavljena, pa je zgrada ostala bez internetske i telefonske veze.

Oko 150 zaposlenih u ovom objektu privremeno će biti izmješteni u drugu zgradu MOK-a, a glavni objekat neće moći da se koristi do srijede, 14. novembra.

Zvaničnici u ovom trenutku nisu mogli da kažu koliko će koštati popravka.

U gradu je poplavljena i jedna lokacija za kampovanje, kao i nekoliko restorana, a glavni autoput bio je zatvoren na nekoliko časova, saopštila je služba civilne zaštite.

Oko 100 ljudi iz vatrogasne i vodovodne službe, kao i servisa za održavanje puteva brzo su stigli na mjesto incidenta, zaustavili dalje curenje i počeli da ispumpavaju vodu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.