Niža američka hokejaška liga
0

VIDEO / Pomahnitali trener iskalio se na palicama

Totalsport
Zbog, po njemu, prestroge kazne njegovom igraču, trener iz niže američke hokejaške lige totalno je izgubio kontrolu. Skinuo je sako i došlo je do "prekida filma".

Trener Abbotsford Heata Jim Playfair neugodno se iznenadio kad je na semaforu ugledao da je njegov igrač isključen na pet minuta zbog nasrtaja na suparničkog golmana. Pozvao je sudiju da mu objasni svoju odluku i mirno ga saslušao. Kad je ovaj otišao, Playfair je najprije opsovao.

Tek mu se tada, međutim, smračilo: od jednog svog igrača je uzeo palicu, stao na klupu i smrskao je u nekoliko dijelova nabijajući njome o rub ograde.

Kad je završio s prvim komadom drveta, strgnuo je sa sebe gornji dio odijela zapevši time o vanjski dio kravate, koja mu se stegnula oko vrata.

Krv mu ja tada ponovo udarila u glavu pa se jednom nogom podbočio o ogradu, te smrskao i palicu drugog svog igrača, psujući sve vrijeme i jednom čak pljunuvši na led.

Tada se konačno umirio, olabavio kravatu i mirno, svjestan kazne koja ga čeka, odšetao u svlačionicu.

Njegov nadapač J. D. Watt napadao je na pak u suparničkoj trećini naletjevši neoprezno na golmana Hamilton Bulldogsa Cedricka Desjardinsa. Umjesto dvije minute za ometanje golmana, Watt je zaradio pet minuta zbog nasrtaja tijelom, kao i isključenje do kraja utakmice.

Sudac Jamie Koharski je, po Playfairu, procijenio sasvim pogrešno:

"Bila je to pogrešna sudijska odluka. Moj je igrač napadao, njihov je golman izašao s gola, Watta je suparnički igrač gurnuo i u tom je gubitku putanje udario u golmana. Ni na koji način moj igrač nije imao namjeru ugroziti golmana, čak ga ni omesti. Pet minuta bilo je previše i s tim se nisam mogao složiti. To je to", rekao je trener nakon utakmice.

Situacija se dogodila pri 2-0 vodstvu Hamiltona. Nakon svega, Playfairova je ekipa izgubila 4-0.

Utakmica je od početka bila "vruća". U početnih 11 minuta viđene su dvije masovne tučnjave. Ukupno su sudije tokom dvoboja dosudili 69 kaznenih minuta.