sport
0

Polufinale Kupa BiH: KK Bosna ASA BHT - KK Igokea 100:77

KKBosna.com
U utakmicama polufinala Kup-a Bosne i Hercegovine koje su u utorak u dvorani 'Mirza Delibašić' nije bilo iznenađenja i slavile su favorizirane ekipe Bosne i Širokog.

Bosna je pred oko 1000 najvjernijih navijača nadigrala KK Igokeu rezultatom 100:77 i time se plasirala u finale koje će se igrati sutra, 23.03. u 20 sati.

Trener Bajramović započeo je utakmicu najjačom postavom i Bosna već na kraju prve četvrtine dolazi do značajne prednost od 17 poena (26:9), ne dopustivši gostima da ubace ni deset poena. Druga četvrtina počinje bez Markovića, Bajramovića i Williamsa pa košarkaši Igokee uspijevaju održati rezultat, da bi u trećem periodu uspjeli smanjiti razliku čak na 9 poena.

Međutim, to je bilo sve što su uspjeli uraditi. Zadnja četvrina utakmice donosi ponovnu nadmoć naših momaka. Bajramović u poslijednjih 5 minuta uvodi mlade snage: Delibašića i Zimića koji su opravdali povjerenje trenera i pobrali simpatije publike. Delibašić gađa 2/2 za tri poena, a Zimić rampama 'smrzava' protivničke igrače. Mladi dvojac u finišu utakmice dovodi Bosnu na konačnih 100 poena.

U finalu Kupa Bosne i Hercegovine KK Bosna ASA BH Telecom dočekuje prošlogodišnje pobjednike - ekipu KK Širokog Hercegtiska.