sport
0

Poljski nogometaš optužuje Belgijance za pokušaj podmićivanja

FENA
Branič poljske nogometne reprezentacije Jacek Bak (33) optužio je Belgijance da su pokušali namjestiti rezultat jučerašnje kvalifikacijske utakmice za EP 2008., kako danas prenose poljski mediji.

"Dan prije susreta primio sam vrlo uznemirujući telefonski poziv. Belgijanci su htjeli kupiti utakmicu, bilo je ponuđeno deset hiljada eura za prekršaj", izjavio je Jacek Bak za poljske novine Dziennik, ali nije pojasnio ko ga je nazvao.

Kad je riječ o ponudi od deset hiljada eura za prekršaj, to se vjerojatno odnosi na prekršaj koji bi bio načinjen u kaznenom prostoru i koji bi bio vrijedan jedanaesterca.

Ovo su nevjerovatne optužbe i nadam se da Jacek Bak ima dokaze za svoje tvrdnje. Ako bi ovo bila istina, UEFA bi trebala diskvalificirati Belgiju, izjavio je legendarni poljski vratar, 58-godišnji Jan Tomaszewski.

Jučerašnja utakmica u Bruxellesu završila je pobjedom Poljske od 1:0, a pogodak je postigao Radoslaw Matusiak u 19. minuti. Jacek Bak bio je u početnoj postavi Poljske. On trenutno igra za katarski klub Al Rayyan.