Nakon priprema
112

Polaznici Škole trčanja Klix Sarajevo večeras trče u dizajnerskim majicama

Klix.ba
Nakon tromjesečnih priprema, polaznici Škole trčanja Klix večeras trče svoju prvu 10 K trku, Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run. Novim medaljama će proslaviti završetak Proljetnog trkačkog semstra.

Proljetni trkački semestar u Školi trčanja Klix otvoren je treningom 2. aprila, a nakon 11 sedmica uspješnih treninga, školarci će večeras proslaviti svoj dosadašnji uspjeh i napredak prvim medaljama, prolaskom kroz cilj 3. Vienna Run4Lifestyle 10K noćne trke.

"Iz godine u godinu imamo priliku vidjeti trasformaciju i napredak svih naših polaznika. Svaka generecija ima svoju specifičnu energiju i posebno smo sretni što smo dio preobražaja koji dožive naši trkači i trkačice u Školi trčanja Klix. Bilo da trče prvi put s nama, bilo da se družimo nekoliko godina u kontinuitetu, rezultati nikad ne izostaju uz redovne treninge. Večeras ćemo zajedno proslaviti trud koji smo do sada uložili i bogatiji za još jedno trkačko iskustvo nastaviti naše treninge“. rekla je trenerica u Školi trčanja Klix Jasmina Korjenić.

Večerašnju trku, kojom se otvara ovogodišnji Olimpija Run Fest, polaznici Škole trčanja Klix će premijerno trčati u novim trkačkim majicama, posebno dizajniranim za ovogodišnju trkačku sezonu. Majicu je osmislila akademska dizajnerica Arnela Brkan koja je svoj specifični stil prenijela na dry skin platno.

"Kroz moj dosadašnji rad, imala sam priliku u nekoliko navrata dizajnirati za trkače. Ovogodišnjom majicom smo željeli istaknuti elemete logotipa u retro stilu i podsjetiti na trkačke trendove sedamdesetih godina koji su meni kao dizajnerici uvijek zanimljivi“, rekla je Arnela Brkan vlasnica bosanskohercegovačkog brenda Obsessive Compulsive.

U narednom periodu polaznici Škole trčanja Klix će imati kratki raspust od sedam dana, nakon čega nastavljaju treninge u okviru Ljetnog trkačkog semstra koji počinje u utorak 25. juna u 18:00 sati u ulici Franje Račkog. Ljetni trkački semestar će trajati do 28. septembra te će pomoći svim polaznicima da nastave redovne treninge trčanja i pripremiti ih za XIII Sarajevo Sberbank polumaraton koji se održava tradicionalno svake treće nedelje u mjesecu septembru. Svi zainteresovani za Ljetni trkački semestar u Školi trčanja Klix se mogu prijaviti putem oficijelne web stranice Udruženja Marathon.